Distributie gheata carbonica:

Acum Industrial Cleaning Sistems SRL, vine in ajutorul dumneavoastra cu posibiliteatea furnizarii de gheata carbonica la preturi competitive.

Produsele noastre sunt ambalate in recipienti profesionali si livrate prin flota proprie sau parteneri de incredere.

Dispunem de recipienti de 18 kg, 100 kg, 200kg.
Asiguram livrari 24/7, confirmare comanda cu 24 ore inainte de livrare.
Preturile sunt negociate in baza cantitatii si frecventei de consum.

Pretul pentru gheata carbonica de 16mm folosita la evenimente si racire este de 110 ron TVA inclus pentru 1 cutie de 18 kg 
Comanda Gheata Carbonica

Gheata carbonica

Gheata carbonica, cunoscuta de asemenea si sub denumirea de gheata uscata, este o forma solida a dioxidului de carbon.

Aceasta este folosita cu preponderenta ca agent de racire si are in acest sens o serie de avantaje precum temperatura mai scazuta decat cea a apei inghetate si neproducerea de reziduuri.

Principala sa utilizare este la conservarea/pastrarea mancarurilor, bauturilor etc. la o temperatura scazuta, atunci cand alte moduri de racire sunt indisponibile sau neadecvate.

Producem gheata carbonica pentru toate aplicatiile de pe piata:

  • granule cilindrice (peleti) cu diamentrul de 3 mm – utilizata in sablare, conditionare si racire produse diverse
  • granule cilindrice (nuggeti) cu diametrul de 16 mm – pentru efecte speciale la evenimente
  • blocuri de diferite dimensiuni (cu grosimi variabile) -pentru nevoi de racire la transportul pe distante lungi

Aplicatii in entertainment

Imediat ce gheata carbonica a fost plasata in apa, procesul de sublimare este accelerat, formandu-se nori densi de ceata.

Aceasta proprietate este utilizata in locuri precum teatre, discoteci, atractii cu case bantuite sau cluburi de noapte, locuri unde sunt folosite masini de fum pentru crearea unor efecte dramatice.

Aplicatii in industria alimentara

Principala utilizare a ghetii carbonice (cunoscuta si sub denumirea de „cardice”), este de a pastra mancarea, bautura etc. intr-o stare nealterata, fara a folosi metoda refrigerarii ciclice. Gheata carbonica poate fi folosita pentru inghetarea instantanee a alimentelor, mostrelor, sau/si la fabricarea inghetatei.

De asemenea este folosita la ocazii festive pentru obtinerea efectului de fum in paharele de bautura. Produsul este non toxic, bauturile pot fi consumate in deplina siguranta (vor avea totusi un foarte usor gust de sifon datorat dioxidului de carbon).

Gheata carbonica (gheata uscata) este recomandata pentru sampanie, cocktail-uri si bauturi tari: consumate foarte reci, taria si agresivitatea (asprimea) alcoolului nu se mai simte dar iese in evidenta aroma.

Aplicatii in industria medicala

Un alt lucru pe care gheata carbonica il poate face (de data aceasta in scopuri medicale), este inghetarea si eliminarea verucilor (negilor).

In aceasta situatie, avand o temperatura mai scazuta, nitrogenul lichid isi joaca mai bine rolul, avand un timp mai mic de actiune si mai putina presiune.

Locul de stocare al acesteia (necesita un spatiu restrans), este de asemenea un plus, putand fi generata din dioxid de carbon compresat de fiecare data cand este nevoie.

Aplicatii in vinificatie

Gheata carbonica in viticultura are un rol foarte important in procesul de fabricare a vinului. Din momentul in care strugurii au fost culesi, pastrarea aromei este esentiala in incercarea de a obtine un vin bun.

Una dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este de a aduga gheata carbonica in recipientele cu strugurii proaspat recoltati. Acest lucru ajuta la pastrarea strugurilor proaspeti si impiedica inceperea de fermentatie prematura.

Strugurii sunt transportati cu gheata carbonica pentru a-i mentine stabil pana cand sunt gata de utilizare. De asemenea prezenta ghetii carbonice previne oxidarea mustului in timpul fermentatiei.

Aplicatii in constructii

Gheata carbonica poate fi folosita pentru scoaterea placilor de gresie sau poate fi de asemenea folosita ca lichid de aschiere (taiere).

Aplicatii in industria constructoare de masini

O alta intrebuintare a ghetii carbonice este indepartarea vaporilor inflamabili din rezervoare.

Sublimarea granulelor de gheata carbonica dintr-un rezervor golit si ventilat, cauzeaza o accelerare a dioxidului de carbon, care poarta cu el vaporii inflamabili.

Gheata carbonica este utilizata in desfacerea si remontarea garniturilor cilindrilor motoarelor ambarcatiunilor, aceasta fiind necesara pentru a refrigera si a reduce astfel rezervorul, reusind sa alunece mai usor in cadrul blocului, sau pentru indepartarea usoara a izolatiilor fonice de pe caroseria masinii.

Aplicatii in instalatii

Instalatorii folosesc de obicei un echipament special care formeaza dioxidul de carbon lichid aflat sub presiune ca un manson in jurul tevilor; imediat ce gheata carbonica este formata, apa este inghetata, formand o priza de gheata, si oferindu-le astfel posibilitatea sa repare instalatia fara sa opreasca alimentarea cu apa.

Aceasta este o tehnica, care poate fi de asemenea folosita pe conducte de pana la 4 inci (100mm) in diametru.

Aplicatii in agricultura

O alta calitate este si prevenirea activitatii insectelor in containere inchise cu cereale sau orice alte produse cerealiere, deplasand oxigenul, dar nemodificand in nici un fel gustul sau calitatea acestor produse. Din acelasi motiv, poate preveni sau intarzia rancezirea uleiurilor si a grasimilor alimentare.

Fiind atrase de dioxidul de carbon, insectele pot fi prinse cu ajutorul ghetii carbonice.

Pentru orice tip de intrebari , nelamuriri sau consiliere va stam la dispozitie! In rubrica contact gasiti datele noastre.